Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

USA:s presskår till attack mot Trump

torsdag 19 januari, 2017 kl. 04:21

Öppet brev till Trump från amerikanska presskåren.

”Du har förbjudit nyhetsorganisationer att bevaka dig. Du har använt Twitter för att håna och hota enskilda reportrar och uppmanat dina väljare att göra detsamma
    …/…
Du har undvikit pressen när du kunnat och nonchalerat normer av ‘pool-rapportering’ och presskonferenser. Du har förlöjligat en reporter som skrev något du ogillar eftersom han har en funktionsnedsättning”.
    USA:s samlade presskår går till gemensam attack mot Donald Trump. Budskapet är glasklart: Den blivande presidenten ska inte diktera villkoren för rapporteringen.
    An open letter to Trump from the US press corps.

Försäljningen av presidenter 2017

torsdag 19 januari, 2017 kl. 04:20

The Hall of Presidents.

The Hall of Presidents and First Ladies i Gettysburg, Pennsylvania, stängdes i november, efter 60 år i drift, på grund av nedgången i antalet besökare.
    I lördags auktionerade museet ut sin samling av vaxfigurer i naturlig storlek av amerikanska presidenter och första damer (som var gjorda i ⅓ skala). Abraham Lincoln gick enligt uppgift för mer än 8.500 dollar, medan George Washington såldes för 5.610 dollar, och Barack Obama för bara 2.200 dollar.
    The Selling of the Presidents 2017 (27 foton).

Trumps affärspartners i världen väcker oro

torsdag 19 januari, 2017 kl. 04:19

Trump har omfattande nätverk världen runt.

Donald Trump är den förste amerikanska president som intar posten med ett gigantiskt affärsnätverk i bagaget.
    Det amerikanska medieföretaget Buzzfeed har gjort en kartläggning som visar att den tillträdande Trump-administrationen kan länkas till över 1.500 personer och organisationer över hela världen. En del är inblandade i korruptionsskandaler, andra har smak för överdriven lyx.
    Buzzfeed: Trump World.
    Se också DN: Trumps affärspartners i världen väcker oro.

Atomic

torsdag 19 januari, 2017 kl. 04:18

Grundämnen visualiserade.

En grupp studenter vid Columbus College of Art & Design fick nyligen ett ganska fint uppdrag. Under ledning av sin handledare, Adam Osgood, ombads de att skapa en animerad kortfilm som visualiserade olika element från det periodiska systemet.
    Varje student gavs sex sekunder för att animera sina valda element och den mest övertygande inkluderades i den färdiga filmen. Snyggt!

CIA släpper tolv miljoner hemligstämplade dokument

torsdag 19 januari, 2017 kl. 04:17

CIA:s högkvarter, i Langley, Virginia. (Foto: Wikimedia Commons.)

Den amerikanska hemliga underrättelsetjänsten CIA (Central Intelligence Agency) har släppt nästan tolv miljoner tidigare hemligstämplade dokument på sin webbplats.
    Dokumenten är sökbara- Bland annat kan man hitta diskussioner om att mörda Fidel Castro, uppgifter om nazistiska krigsförbrytelser, rapporter om UFO-observationer, och en studie i mänsklig telepati.
    CIA: CREST: 25-Year Program Archive.
    The Verge: CIA puts almost 12 million declassified files online for the first time.

Första barnet kostar, visar ny studie

onsdag 18 januari, 2017 kl. 04:22

Att få barn har en långsiktig effekt på din inkomst – om du är kvinna. Det visar en ny studie från Ekonomihögskolan. (Bild: iStockphoto.)

Att få barn har en kraftig långsiktig effekt på mödrars arbetsinkomster. Detta visar en studie från Ekonomihögskolan vid Lunds universitet som använder sig att data från cirka 20.000 kvinnor som genomgår provrörsbefruktning i Danmark. Det är det första barnet som betyder mest för inkomsterna medan ett andra barn bara har kortsiktiga effekter.
    – För att studera effekterna av ett första barn har vi samlat in data på kvinnor som genomgår provrörsbefruktning och jämför inkomstutvecklingen mellan de kvinnor som lyckas få barn och de som misslyckas, säger Petter Lundborg, som är professor i nationalekonomi på Ekonomihögskolan, Lunds universitet. Vi ser då att de kvinnor som får barn till följd av en lyckad behandling i genomsnitt tjänar 11 procent mindre än de som misslyckas när vi följer upp 10 år senare.
    Läs hela pressmeddelandet från Lunds universitet.

Psykisk ohälsa hos barn upptäcks med ökat samarbete

onsdag 18 januari, 2017 kl. 04:22

Oro för att stämpla barnen för framtiden.

Det är bra att systematisera informationsutbytet mellan föräldrar, förskola och barnavårdscentral om man vill öka fokus på små barn med psykisk ohälsa. Det visar en ny studie från Uppsala universitet, som publiceras i tidskriften PLOS One.
    Läs hela artikeln på Forskning.se: Psykisk ohälsa hos barn upptäcks med ökat samarbete.

Dragspelande Donald Trump

onsdag 18 januari, 2017 kl. 04:21

Life Accordion To Donald Trump.

Han inte bara kommer att bli den största jobbskaparen som Gud har skapat – han kan spela dragspel också … 🙂

Konstnärliga trappor

onsdag 18 januari, 2017 kl. 04:20

Trappa vid 16th Avenue som leder till Grand View Park i Inner Sunset. San Francisco. (Foto: Steve Boland.)

Gatakonst är mest känd som väggmålningar som täcker hela väggar – och ibland till och med hela byggnaderna. Men det kan också var utsmyckning av offentliga trappor. Här är nitton av de mest fantastiska trappstegen i världen.
    My Modern Met: 19 Stunning Staircases Transformed by Artists Around the World.

Snöröjning i Ryssland

onsdag 18 januari, 2017 kl. 04:19

Här finns det resurser …