Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Fjärde advent

söndag 21 december, 2014 kl. 05:36

Glad helg från Exit10

söndag 21 december, 2014 kl. 05:36

En julhälsning så god som någon …

Ingenting sprider helgglädje som en slaskig, väl slungad snöboll mot ansiktet. Se hur vi lyser upp med glädje i den här ultra-slow motion-videon, som fotograferats på en Phantom-kamera.
    Exit10.

Ruuxas och Rainas äventyr

söndag 21 december, 2014 kl. 05:34

Två vänner på promenad …

Geparden Ruuxa och hunden Raina, en Rhodesian ridgeback, har vuxit upp tillsammans sedan de var sex respektive sju veckor gamla. Raina parades ihop med Ruuxa från San Diego Zoo Safari Park, där de två är bosatta.
    Videon ovan visar Ruuxa som har begränsad rörlighet eftersom han läker efter en operation där man ”reparerat” en abnormitet i benen. Raina följde Ruuxa in på operationen för att hålla honom lugn och glad.
    Videon nedan visar Ruuxa, sju månader gammal, efter att ha återhämtat sig från operationen och ökar styrkan i sina ben och fötter när de båda kör i full fart.

Full fart …

Sköna Istanbul

söndag 21 december, 2014 kl. 05:33

På gränsen mellan Europa och Asien.

Video som visar skönheten i Istanbul, Turkiets största stad, belägen vid Bosporen och Marmarasjön på gränsen mellan Europa och Asien.
    Skön sång av den turkiske popsångaren Murat Dalkılıç, som sjunger ”Bu Nasıl Aşk”. Hör hela sången på YouTube.

Fisk filmad på 8 km djup i Marianergraven

söndag 21 december, 2014 kl. 05:32

Världens ”djupaste” fisk.

Forskare vid University of Aberdeen har satt ett nytt rekord för världens ”djupaste” fisk. Man har filmat en fisk av familjen Liparidae på ett djup av 8 kilometer i Marianergraven i västra Stilla havet. De arter av Liparidae som upptäcktes vid detta rekorddjup har aldrig setts förut.

Vinnare i 2014 National Geographic fototävling

lördag 20 december, 2014 kl. 06:27

Hedersomnämnande i kategorin Nature. ”Dovhjort bölande” i Richmond Park, London. (Foto: Prashant Meswani.).

National Geographic Magazine har just tillkännagett vinnarna i årets fototävling. The Grand Prize Winner, Brian Yen, kommer att få 10.000 dollar och en resa till National Geographics högkvarter för att delta i det årliga fotografering.seminariet.
    Här är de vinnande bilderna från kategorierna ”People”, ”Nature” and ”Places” samt hedersomnämnanden, med bildtexter som är skrivna av de enskilda fotograferna.
    Winners of the 2014 National Geographic Photo Contest (19 foton).

Hobbit semesterstugor man kan bo i runt världen

lördag 20 december, 2014 kl. 06:27

Hobbiton, Matamata, New Zealand. (Foto: PaulSouthWales.)

Hobbit: Femhäraslaget är en episk fantasy- och äventyrsfilm i regi av Peter Jackson. Den är den tredje delen i den tredelade filmatiseringen av J.R.R. Tolkiens bok Bilbo. Filmen hade Sverigepremiär den 10 december i år.
    Här är en titt på de bästa Shire-liknande boningar du kan hyra för din nästa semester.
    Hobbit holiday homes you can stay in around the world.

Liten kärlekshistoria i Amsterdam

lördag 20 december, 2014 kl. 06:26

Liten kärlekshistoria i Amsterdam.

Detta är ungefär lika sött som det blir, när en liten naturaliserad medborgare i den nederländska huvudstaden tar sin väg till den viktiga första dejten. Ja, det är ganska mycket det, den här filmen är ett förtjusande verk av Andrey Koval, som med några härliga toucher garanterat ger ett leende i ditt ansikte. Det får en att undra vad som pågår i städerna runt om i världen som vi misslyckas med att märka.

Installationer i träd

lördag 20 december, 2014 kl. 06:25

Spontan City i Tree of Heaven, Duncan Terrace Gardens i London.
(Foto: Loz Pycock.)

Många miljökonstnärer använder organiska material för att fästa uppmärksamheten på ekologiska problem, som avskogning. Skogar täcker ungefär en tredjedel av planeten så det verkar uppenbart att frågan om träden skulle vara en viktig del av dessa konstverk.
    Här är tio konstinstallationer i träd som firar naturens skönhet och lyfter aktivisternas oro.
    10 Gorgeous Tree Art Installations.

Förstå Sagan om ringen

lördag 20 december, 2014 kl. 06:24

Förstå Sagan om ringen på fyra minuter.

Sagan om ringen eller Härskarringen, fantasyromanen av J.R.R. Tolkien, kretsar kring kampen mellan gott och ont. I romanen finns en mängd av karaktärer, men vilka är de och hur hänger de ihop? Det är det den här filmen försöker förklara på fyra minuter,