Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Zlatans alla mål

måndag 31 augusti, 2015 kl. 03:40

Mer än två timmar Zlatan-show.

Zhowtime är webbsidan för alla Zlatan-fans. Klipp från 384 mål som Zlatan Ibrahimović gjort under sin karriär.
    Man kan slumpa fram ett mål, eller filtrera mål på vilket lag Zlatan spelat i, vilken liga, vilken typ av mål och vilken säsong – eller helt enkelt köra ”play all”.
    Zhowtime.

Den verkliga storleken på …

måndag 31 augusti, 2015 kl. 03:39

USA, Kina och Indien jämförda med Sverige.

Det är svårt att föreställa sig vår sfäriska värld på plant papper. Varje kartprojektion visar en distorsion, och alla har sin egen uppsättning av problem. Den vanligaste kritiken mot Mercator-kartan är att den överdriver storleken på länder närmare polerna, samtidigt tonar den ner storleken på länderna nära ekvatorn.
    På Mercator-projektionen verkar Grönland ha ungefär samma storlek som hela Afrika. I verkligheten är Grönland 2.166.086 kvadratkilometer och Afrika är 30.221.532 kvadratkilometer, alltså nästan 14 och en halv gånger större. ”The True Size Of …”. visar hur stor världen egentligen är.
    Följ instruktionerna på sajten och jämför själv olika länder.
    The True Size Of ….

USA och Sydkoreas gemensamma militärövning

måndag 31 augusti, 2015 kl. 03:37

Retade upp Nordkorea – som vanligt.

USA och Sydkorea genomförde nyligen en gemensam militärövning på sydkoreanska halvön. Grannen i norr, Nordkorea, retade som vanligt upp sig och hotade med fullskaligt krig. Efter överläggningar mellan nord och syd har det nu lugnat ner sig en del – till nästa gång …

Guvernörsresidens i varje stat i USA

måndag 31 augusti, 2015 kl. 03:36

Guvernöerna i USA:s delstater bor ganska ståndsmässigt måste man säga, även om en del residens är något blygsammare än andra.
    Hela albumet med bilder på byggnaderna finns på imgur:
    Governors Mansions.

Hindenburgdamm – vägbanken till Sylt

måndag 31 augusti, 2015 kl. 03:35

Sylt Shuttle transporterar vägfordon på järnvägsvagnar över Hindenburgdamm.
(Foto: Wikimedia Commons, cc.)

Hindenburgdamm är en 11 km lång vägbank som förbinder nordfrisiska ön Sylt med fastlandet Schleswig-Holstein, utanför Tyskland. Den invigdes 1927 uteslutande för järnvägstransporter.
    Innan vägbanken byggdes var anslutningen till ön i händerna på tidvatten, och på vintern isen i Nordsjön. När badorten Wester på Sylt blev allt populärare började planerna för ”järnvägsbron”.
    Så kan man ju också ta färja från danska Rönnö till List på Sylt.
    The Hindenburgdamm Causeway

Vaxkatt på Madame Tussauds

söndag 30 augusti, 2015 kl. 05:00

Grumpy Cat tolererar att bli uppmätt …

Den berömda katten Grumpy Cat kommer snart att ståta som vaxdocka (vaxkatt) på vaxkabinettet Madame Tussauds i San Francisco. Därför var hon var tvungen att resa till en ateljé som skall studera, mäta, göra avgjutningar och fotograferas av de konstnärer som kommer att skapa ”dubbelgångaren”.
    Madame Tussauds San Francisco.
    Facebook: adame Tussauds San Francisco.
    Madame Tussauds London.
    Grumpy Cat
    Facebook: The Official Grumpy Cat.


Grumpy Cat, född 4 april 2012, riktigt namn Tardar Sauce är en honkatt från Arizona i USA som blivit internetkändis på grund av sin griniga mimik. Hennes ägare Tabatha Bundesen säger att hennes permanenta griniga ansikte beror på dvärgväxt. (Källa: Wikipedia.)

Skattletare kan ha hittat mytomspunnet nazisttåg

söndag 30 augusti, 2015 kl. 04:58

En guldtacka som väger 12,5 kg. (Foto: Wikimedia Commons.)

I slutet av andra världskriget ryktades det om att nazisterna skulle ha fyllt ett helt tåg fullt med guld och andra skatter, som man inte ville skulle falla i Röda arméns händer. Men fram tills nu har det inte funnits några konkreta bevis på att så varit fallet.
    Nu tror sig två personer i Polen ha hittat ett tåg med guld och andra värdefulla föremål. Tidigare har andra lycksökare haft fel och experter är tveksamma till att det ens finns ett tåg gömt under bergen i Nedre Schlesien.
    Läs mer om det mytomspunna guldtåget:
    Daily Mail: Nazi gold train is FOUND: Deathbed confession leads treasure hunters to secret location as Polish officials claim they have seen proof on radar.

Totalt antal hemsidor

söndag 30 augusti, 2015 kl. 04:57

Från 1 webbsida år 1991 till 1 miljard 2014–2015.

I september 2014 nåddes milstolpen 1 miljard webbplatser på internet. Sedan har det minskat till strax under miljarden, men har sedan börjat stiga igen. Det beror på de månatliga fluktuationerna i räkningen av inaktiva webbplatser. Man räknar dock med att överstiga 1 miljard webbsidor igen någon gång under 2015 och att stabilisera räkningen över denna historiska milstolpe under 2016.
    Internet Live Stats.

Apple bekräftar event 9 september

söndag 30 augusti, 2015 kl. 04:57

Med ”Hej Siri, ge oss en ledtråd” bjuder Apple in till event.

Apples nästa event för media och gäster blir den 9 september enligt företagets inbjudan som blev officiell häromdagen. På företagets webbplats finns det sparsamt med detaljer, men man får i alla fall veta att det börjar klockan 19:00 svensk tid.
    På inbjudan står orden ”Hey Siri, give us a hint” och för de som inte fått en inbjudan till San Francisco kommer eventet att direktsändas via Apples webbplats:
    “Hey Siri, give us a hint.”.

Framställning av japanskt handgjort papper

söndag 30 augusti, 2015 kl. 04:56

Framställning av handgjort papper.

Ta en titt på den gamla produktions och skimmings-processen vid framställning av japanskt papper på Kyoto Kurotani Washi Kogei-no Sato, som är inrymt i en nedlagd grundskola.
    Musik av Kurachi Martha.