Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

”It” – officiell trailer

lördag 29 juli, 2017 kl. 03:50

Höstens skräckfilm.

Den officiella trailern för den kommande skräckfilmen “It” (Det), med Bill Skarsgård i rollen som skräckclownen Pennywise.
    Filmen är regisserad av Andres Mischietti och handlar, likt Stephen Kings bok med samma namn, om hur en grupp unga vänner letar efter ett antal mystiskt försvunna barn i den lilla staden Derry i Maine.
    Filmen kommer under hösten .
    IMDb: It.

Anundshög

lördag 29 juli, 2017 kl. 03:49

Skeppssättningarna vid Anundshög i Västerås.

Kring Badelundaåsen möttes forntidens handelsvägar och vattenleder och under århundradenas lopp blev området ett kulturellt centrum för hela västra Mälardalen. Det var här man samlades till ting, ända in på medeltiden. Det var här man offrade till sina gudar och senare bad till den nye kristna guden. Det var här man begravde sina döda, stort och mäktigt i gravhögar och stenskepp eller enkelt och oansenligt utefter åsslänten, alltefter makt och ställning.
    Storhetstiden varar under hela järnåldern, d.v.s. från ca 500 f.Kr. och fram till ca 1050 e.Kr. Idag är området därför ett av Sveriges rikaste och största fornlämningsområden.
    Anundshög.

Elfreths Alley: Amerikas äldsta bostadsgata

lördag 29 juli, 2017 kl. 03:47

Elfreth’s Alley, Philadelphia. (Foto: Céline.)

I Philadelphias Old Town-kvarter nära Delaware River och Interstate 95, finns en historisk kullerstensgata kantad med trettiotvå hus byggda i georgiska och federala stilar. Dessa hus med sina gammaldags blomlådor, fönsterluckor och flamländska bondverk, ger besökarna en glimt av hur Philadelphia såg ut i början av 1700-talet.
    Elfreths Alley är uppkallad efter Jeremiah Elfreth, en smed och landspekulant, som byggde och hyrde ut många av grändens bostäder. Ofta hyrdes de ut till medarbetare till skeppsmän, silver- och tinsmeder, glasblåsare, skomakare, vagnsbyggare och snickare. Dessa människor var ryggraden i det koloniala Philadelphia.
    Elfreth’s Alley: America’s Oldest Residential Street.

Elefantungen ramlar på vägslänten

lördag 29 juli, 2017 kl. 03:46

Lite problem med koordinationen …

Unga elefanter är precis som små barn …
    World of Animals: Baby elephant throws a tantrum in middle of road. Mom knows exactly what to do.
    The David Sheldrick Wildlife Trust.

Det bästa och sämsta med Londons tunnelbana

lördag 29 juli, 2017 kl. 03:46

En av många “skojiga” skyltar. (Foto: London Enthusiast.)

Att bevisa en gång för alla att en mans himmel är en annan mans helvete … här är ett urval av fantastiska bilder från den underjordiska världen som utgör Londons tunnelbana – the tube.
    Eftersom 1,34 miljarder passagerare använder de 402 km av the tube varje år står det klart att vissa av dem kommer att vara fullständiga idioter. Några kommer att vara lite kända; Vissa kommer förmodligen att vara lite värre för slitaget; Andra kommer vara lite krossande.
    Glöm dock inte: det som finns i London är allt som livet har råd med …
    The Best And Worst Of The Tube.

De nya Crossrail-stationerna i London

fredag 28 juli, 2017 kl. 03:48

Glasfiberarmerade betongpaneler som leder till rulltrappan vid Bond Street.

Elizabeth line, eller Crossrail, är en ny dubbelspårig pendeltågstunnel som byggts under centrala London. Den går i öst-västlig riktning mot förorterna och kommer 2018 att ersätta de pendeltåg som idag utgår ifrån Paddington och Liverpool Street, och istället förbinda dessa genom innerstaden, och kan jämföras med Citybanan i Stockholm, också en pendeltågstunnel.
    Här är bilder från de nya stationerna, som nu börjar närma sig sin fullbordan.
    Londonist: Here’s What The Crossrail Stations Currently Look Like.

Skogsbränder längs franska Rivieran

fredag 28 juli, 2017 kl. 03:47

Södra Europa härjas av flera stora skogsbränder.

De franska myndigheterna har evakuerat mer än 10.000 personer från delar av södra Frankrike, flera rasande skogsbränder härjar längs Medelhavskusten. Tusentals brandmän är engagerade på marken och i luften och bekämpar bränderna som drivs av starka vindar och torkan.
    Bilder från de senaste dagarna längs den franska Rivieran.
    Wildfires Force Evacuations Along the French Riviera (21 foton).

Skateboard Parkour

fredag 28 juli, 2017 kl. 03:46

Jose Angeles demonsterar skateboard parkour.

Med styrka, färdigheter, balans och modighet demonstrerar Jose Angeles vad som händer när man kombinerar parkour och skateboarding. Det finns sekvenser där han trotsar fysikens lagar, men det finns en sekvens i mitten som visar några fall också. Man kan nog inte göra det här bra utan att göra många misstag längs vägen.
    Videon producerades av Devin Supertramp.
    Musiken är ”Queens and Kings” av Malakai.

Hamilton, vattenfallens huvudstad

fredag 28 juli, 2017 kl. 03:46

Webster’s falls, Hamiltons mest populära vattenfall. (Foto: paul blca.)

Niagara Falls kan vara de mest besökta vattenfallen i Nordamerika, men det sanna “vattenfallets huvudstad” i världen ligger 80 kilometer västerut, i den kanadensiska staden Hamilton. Beläget i hjärtat av landets mest industrialiserade region, är Hamilton också en plats för stor naturlig skönhet. Dess mest kända naturliga attraktion är dess vattenfall.
    Hamilton är platsen för mer än ett hundra vattenfall. Överflödet av vattenfall beror på stadens läge längs Niagara Escarpment, en bågformad ås som passerar genom mitten av staden när den går från New York, genom Ontario, Michigan, Wisconsin och Illinois. Varje flod, bäck eller ström som strömmar mot de stora sjöarna över Niagara Escarpment resulterar i en eller flera vattenfall.
    Hamilton, The Waterfall Capital of The World.

Geografiska markörer som är helt felaktiga

fredag 28 juli, 2017 kl. 03:45

En skulptur i Europos Park i Litauen. (Foto: Ahvenas.)

Har du någonsin varit på en plats som haft en markör som betecknar ett geografiskt fenomen, som ekvatorn, den kontinentala skillnaden eller det geografiska centrumet för någon landmassa?
    Chanserna är stora att det inte är särskilt exakt placerat. Ibland sattes markörer på ett bekvämt ställe nära den aktuella platsen. Ibland är monumenten ett rent misstag. Och några var ganska korrekta i sin tid, men världen förändras. Alla dessa skäl är representerade i den här listan. Europos Park i Litauen är ett exempel.
    11 Geographic Markers That Are Totally Inaccurate.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv