Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Kina skapar högervinklade löpspår

onsdag 30 juli, 2014 kl. 06:38

Nej, det är inte första april …

Sporttjänstemän i nordöstra Kina byggde en rektangulär löparbana – med rätvinkliga hörn – i syfte att säkerställa att deras arena är redo för besök av kommunistpartiets ledare.
    De förklarade att deras ursprungliga löparspår en gång hade haft kurvor, men att dess gummiyta hade blivit hårt nedsliten efter överanvändning. När kommunistpartiets ledare nyligen meddelade planer på ett sista-minuten-besök på arenan, blev det plötsligt nödvändigt med en snabb makeover. Målningen av räta vinklar var snabbare än att måla kurvor.
    The Telegraph: China gets wooden spoon for right-angled running track.

Mr. Phelans byggnad

onsdag 30 juli, 2014 kl. 06:37

Phelan Building i San Francisco sedd från Central Tower.
(Foto: WIkimedia Commons, cc.)

Phelan Building är en 11 våningar hög kontorsbyggnad i det centrala shoppingdistriktet i San Francisco, Kalifornien. Den har en triangulär form, som påminner om Flatiron Building i New York, med sin spets vid mötesplats för O’Farrell Street och Market Street. Det är en av San Francisco särskilda landmärken.
    Byggnaden ritades av William Curlett och byggdes 1908 av James D. Phelan på platsen för den första, ursprungliga Phelan-byggnaden som skadades av jordskalv och eld 1906.
    Läs hela historien: Mr. Phelan’s building.

Ovanliga Starbucks runt om världen

onsdag 30 juli, 2014 kl. 06:36

Dekorativt tak över Starbucks i Ibn Battuta Mall, Dubai.
(Foto: WIkimedia Commons, cc.)

För kaffeälskare är Starbucks en himmel på jorden. Detta Seattle-baserade kafé har nu ett flertal kedjor över hela världen och är förmodligen de mest besökta också. Man upptäcker en Starbucks ganska lätt, speciellt med deras distinkta gröna markiser och sjöjungfru-logotyp.
    Det finns också temarestauranger som blir mycket populära runt om i världen. Starbucks har också tagit samma väg och de har öppnat sina dörrar på helt oväntade platser, med ovanliga mönster. Ta en titt på några av de ovanliga Starbucks-butikerna som finns runt om i världen.
    15 Unusual Starbucks Stores Around the World.

Baklava

onsdag 30 juli, 2014 kl. 06:35

Har tillverkat baklava sedan 1887.

Baklava är en söt bakelse gjord av lager av filodeg fylld med hackade nötter och som dränks med sirap eller honung och kryddor. Ursprunget till baklavan är omtvistad men ursprunget kommer från Osmanska riket. Den här restaurangen i Gaziantep, Turkiet har gjort baklava sedan 1887.

Eid al-Fitr och slutet av Ramadan 2014

onsdag 30 juli, 2014 kl. 06:34

Eid al-Fitr-måltid. (Foto: Wikimedia Commons, cc.)

Den muslimska tredagars Eid al-Fitr-festivalen, som markerar slutet av månaden Ramadan, har börjat i delar av världen. Under Ramadan, den muslimska fastemånaden, måste fromma muslimer avstå från mat, dryck och sex från gryning till solnedgång. Fastan, en av de fem pelarna i Islam, ses som en tid för andlig eftertanke, bön och välgörenhet.
    Här är bilder från årets tilldragelser: Eid al-Fitr and the end of Ramadan 2014 (38 foton).

Tålamod lönar sig

tisdag 29 juli, 2014 kl. 06:41

Ta det lugnt och invänta tillfället …

Locked Up är en video av Gabriel Grapperon och hans tredjeårs-projekt på Supinfocom Arles i Frankrike.

WiFi-regnbågar

tisdag 29 juli, 2014 kl. 06:41

”Färgsprakande”. (Foto: Digital Ethereal.)

Luis Hernan är en student vid universitetet i Newcastle, som jobbar på en doktorsexamen i arkitektur och interaktionsdesign. Hernan har skapat vad han kallar en ”Kirlian device”, ett instrument som läser signalstyrkan för WiFi-nätverk och översätter signalerna till fem-färgs lysdioder. Rött indikerar de starkaste signalerna, blå representerar svagare.
    Med hjälp av sin utrustning har han skapat denna långexponerade fotoserie, som han kallar ”Spirit Photographs”. Hernan förklarade sin tankeprocess:

”The fact we are becoming increasingly reliant on something that we can’t see intrigues me. I wanted to find a way to show the wireless which is around us and also to show how it changes.”

Läs mer på Hernans hemsida eller i den här artikeln i Daily Mail.
    Se också My Modern Met.

Törstig kråka tigger en drink

tisdag 29 juli, 2014 kl. 06:40

Envishet lönar sig.

Denna underhållande video togs redan 2010, men har först nu fått större uppmärksamhet. Kråkan är helt uttorkad och ”kämpar” hårt för en klunk vatten. Eller kanske den försöker få vänner över en drink? Hursomhelst, envishet lönar sig i allmänhet.

Brittiska pirar

tisdag 29 juli, 2014 kl. 06:39

Southport Pier, den näst längsta piren i Storbritannien, i Southport, Merseyside, England. (Foto: Wikimedia Commons.)

Den första brittiska piren öppnade för 200 år sedan den här månaden i RydeIsle of Wight. Fotografen Simon Roberts tillbringade tre år med att dokumentera Storbritanniens återstående bryggor. Hans foton är nu är föremål för en fascinerande turnerande utställning på 11 kustmuseer och gallerier.
    The Guardian: British piers by Simon Roberts – in pictures.

Når frukten med hjälp

tisdag 29 juli, 2014 kl. 06:38

Sann vänskap.

Det här kan väl kallas sann vänskap, Den ene hjälper den andre att nå frukten i trädet …