Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Fågelprojekt

Att bevara mångfalden av växter och djur är ett av de övergripande målen i den svenska miljöpolitiken. Svenska Naturskyddsföreningen har fyra aktuella projekt för utrotningshotade fåglar: havsörn, pilgrimsfalk, lom och vitryggig hackspett.
    Pilgrimsfalkarna Råger och Kornelia Ibilden ovan) kan man hälsa på i boet hos Lantmännen i Helsingborg, projekt BO.02, Webbkamera hos Kullabygdens Ornitologiska förening eller hos Naturskyddsföreningen.
    Det finns ett antal webbkameror på nätet där man kan följa fåglar, här är två från Nederländerna …
Stork Nest i Schoonrewoerd.
Farmer Swallow Nest i Gelderland (svalbo).

… och ytterligare ett från Sverige och Skåne: kattugglebo i Brammarp.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv