Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Behåll lugnet och fortsätt som vanligt

En pojke sitter mitt i ruinerna av en bokhandel i London efter en flygräd den 8 oktober 1940, och läser en bok med titeln “The History of London..

Den här pojken ett exempel på attityden i den numera berömda affischen. 1939, strax efter andra världskrigets utbrott, lät det brittiska informationsministeriet trycka en affisch med det stoiska och genuint brittiska budskapet “Keep calm and carry on” – “Behåll lugnet och fortsätt som vanligt”. Affischen var avsedd att användas vid en eventuell katastrof av större mått, en tysk invasion eller liknande.
    Affischen kom aldrig att användas i stor skala. Inte desto mindre är den talande för den brittiska inställningen under andra världskriget. The Atlantic har en samling av foton, 45 stycken, från slaget om Storbritannien.
    Att behålla lugnet och fortsätta som vanligt, och inte tappa huvudet, är det bästa råd man kan ge i en tid av krig, terrorism, massakrer och andra otrevligheter.

Kommentarer är avstängda.