Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Nyupptäckt van Gogh-målning

“Stilleben med ängsblommor och rosor” av Vincent van Gogh.

En målning som i åratal avfärdats som ett verk av en okänd konstnär har identifierats som en Vincent van Gogh (1853–1890). Röntgen visade en bild av två brottare som kämpar under ett blomstilleben. “Stilleben med ängsblommor och rosor” har hängt i Kröller-Müller Museum i staden Otterlo, i östra Nederländerna, sedan 1974.
    I ett av sina brev beskriver van Gogh ett “work-in-progress” föreställande två manliga brottare. Men ingen sådan målning har varit känd. Upptäckten av de dolda brottarna, som möjliggjorts genom de senaste framstegen inom x-ray-tekniken, bekräftar nu äktheten.
    CNN: Museum discovers ‘new’ Van Gogh painting.
    Kröller-Müller Museum.

Kommentarer är avstängda.