Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Gnomesville – en magisk plats

Några av invånarna i Gnomesville. (Foto: oatsy40.)

Var kommer allt småfolk, som tomtar, gmomer, oknytt med mera ifrån? Jo, naturligtvis från Gnomesville i Australien där de bott sedan 1500-talet. De beskrivs som små, jordlevande varelser, ofta bevakande gruvor och gömda skatter.
    Gnomesville ( ligger norr om Dardenup i Ferguson-dalen i sydvästra delen av landet. Det finns en legend som säger att en gnome en gång undrade över kusten i västra Australien, när en konstig magisk kraft kallade honom till denna plats, som numera kallas Gnomesville, 30 minuter från lokala staden Bunbury. Det dröjde inte länge förrän fler tomtar följde i hans fotspår. Nu bor tusentals tomtar på denna förtrollade plats.
    Gnomesville – The Magical Place Where Gnomes Live.
    Google Maps: Gnomesville.

Kommentarer är avstängda.