Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Fossiler kan ha hittats på Mars

Bild fångad av Curiosity den 2 januari 2018.
(Foto: NASA / JPL-Caltech / MSSS.)

Den obemannade landfarkosten Curiosity kör omkring på Mars och fotograferar planetens yta sedan augusti 2012. De bilder som den tagit de senaste dagarna har väckt extra stor uppståndelse bland forskare. Det ser nämligen ut som om det finns fossil på Mars. Det ser ut som grå maskar, vilande på sandsten. Bilderna är knivskarpa, trots den kraftiga uppförstoringen. Men det är inga maskar och ingen sandsten.
    I nättidningen Space.com citerar Leonard Davis den brittiske forskaren Barry DiGregorio, som säger att det Curiosity fotograferat liknar fossil från den geologisk perioden Ordovicium, som han sett här på Jorden. De är närmare 500 miljoner år gamla.
    Space.com: Curiosity Rover Spots Weird Tube-Like Structures on Mars.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv