Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Hälften av jordens befolkning har nu internet

Internet.

Antalet internetanvändare har mer än fördubblats på de senaste tio åren. 2006 hade cirka 17 procent av jordens befolkning tillgång till nätet, i dag är den siffran 46 procent, eller cirka 3,4 miljarder människor.
    Kanske är det inte helt oväntat att de flesta internetanvändarna finns, i faktiska tal, i Kina (642 miljoner, år 2014). Ungefär 50 procent av alla användare bor i Asien.
    Den första webbsajten på nätet skapades 1991 och är, passande nog, en beskrivning av vad internet är för något. Men det är inte den enda fornlämningen på nätet. Den handlar om “Space Jam” från 1996 med Michael Jordan? Sajten finns fortfarande! (Se länkar nedan.)
    Man kan i dag hitta miljarders sajter via sökmotorer, men den största delen av internet är dock dold från sökresultat. Den delen av internet kallas “the deep web” eller “darknet”. Ingen vet hur stort den mörka delen av nätet är, men vissa brukar hävda att det kan handla om så mycket som 96 procent av hela internet.
    Internet live stats: Internet Users.
    Internet Timeline.
    Internet World Stats.
    Den första sajten: World Wide Web.
    Space Jam.

Kommentarer är avstängda.