Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Arvet efter Butch Cassidy och Sundance Kid

Välkomstskylten vid San Vicente, södra Bolivia. (Foto: bradshawsinbolivia.)

En två timmars ojämn åktur från Uyuni över Bolivias höga slätter tar oss till den lilla staden San Vicente. Vid infarten till denna avlägsna bosättning stor en skylt som proklamerar: “Välkommen till San Vicente. Här ligger Butch Cassidy och Sundance Kid”.
    På 1890-talet var Butch Cassidy och Sundance Kid ledare för västerns vildaste rånarliga. Det är också en film från 1969 i regi av George Roy Hill. Filmen handlar om de två bankrånarna, Butch Cassidy (Paul Newman) och hans partner, Sundance Kid (Robert Redford). De rånar banker och tåg i vilda västern, men när de blir jagade dag och natt flyr de till Bolivia, och börjar om där.
    The Legacy of Butch Cassidy And The Sundance Kid.
    Världens Historia: Västerns sista laglösa: Butch Cassidy och Sundance Kid.

Kommentarer är avstängda.