Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

2.000 dagar på Mars med Curiosity

En selfie på Mars, tagen av NASA:s Mars-landaren, Curiosity, den 23 januari 2018, eller Sol 1943, med sin Mars Hand Lens Imager. Bilden hopsatt från en serie panoramabilder spam. (Bild: NASA / JPL-Caltech / MSSS.)

Det har nu gått mer än 2.000 dagar sedan NASA:s Curiosity-rover landade på Mars.
    I dagarna (eller “sols”, som de kallas på Mars) sedan dess har Curiosity gjort otaliga upptäckter med flera instrument, inklusive borrar, lasrar och en rad bildinstrument som hittills har skickat 468.926 bilder tillbaka till jorden.
    Här är några bilder av Mars från Curiosity de senaste åren.
    2,000 Days on Mars With the Curiosity Rover (24 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv