Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Svenskarna och internet – valspecial 2018

Infografik som visualiserar spam.

Materialet i rapporten baserar sig på IIS undersökning ”Svenskarna och internet 2018”. Sedan år 2000 har World Internet Institute samlat in data om hur den svenska befolkningen använder informations- och kommunikationsteknik samt hur detta påverkar enskilda individer, familjer och samhället.
    I årets vuxenundersökning är det 1.644 personer (58 %) som deltagit i undersökningen via webbenkät och 1.167 (42 %) per telefon.
    Undersökningen visar att risken att utsättas för hat och hot på internet hindrar var fjärde från att skriva vad de tycker i politiska frågor. Många har också utsatts för hat. Mer än var fjärde, 27 procent, av internetanvändarna har låtit bli att uttrycka sina politiska åsikter av rädsla för hat eller hot, visar rapporten. Mer än var tionde, 14 procent, har utsatts för näthat.
    Läs mer: Svenskarna och internet – valspecial 2018.
    Ladda ner rapporten som pdf: Svenskarna och internet – valspecial 2018.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv