Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Tusentals svenskar skaffar mikrochip-implantat – detta är förklaringen varför

Biohacking är också en kultur.

Tusentals människor i Sverige har fått ett mikrochip inopererat som fungerar som ett kontaktlöst kreditkort, passerkort och även tågkort. Med chipet under huden finns det inte längre anledning att oroa sig för att tappa kortet eller att bära på en tung plånbok. Men för många människor är tanken på att ha ett mikrochip i kroppen mer dystopisk än praktisk.
    Somliga anser att Sveriges starka välfärdsstat kan vara orsaken till denna senaste trend. Men faktum är att faktorerna bakom varför cirka 3.500 svenskar skaffat mikrochip-implantat är mer komplexa än så. Fenomenet återspeglar Sveriges unika ”biohacking”-värld. Under ytan går Sveriges kärlek till allting digitalt mycket djupare än dessa mikrochips.
    Läs mer på Lunds universitet: Tusentals svenskar skaffar mikrochip-implantat – detta är förklaringen varför.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv