Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Skånska Vattentornssällskapet

En gång i tiden erbjöd terassen högst upp på Västerås vattentorn en servering för besökare.

Ett vattentorn är en anläggning vars syfte är att åstadkomma rätt vattentryck i vattenledningssystemet genom att det sammanhänger med vatten som lagras på hög höjd (i vattentornet). Moderna svenska vattentorn är ofta svampformade efter “Svampen” i Örebro från 1958. Västerås vattentorn (bilden ovan) som färdigställdes 1954 har kanske inte samma smäckra skönhet, men fungerar ändock på samma sätt.
    Men det finns skönheter bland vattentorn och en som vet det bättre än många andra är Eber Ohlsson, som driver Skånska Vattentornssällskapets hemsida. En alldeles fantastisk sammanställning över svenska och internationella vattentorn från alla tider. Här finns mängder av fina exempel.
    Skånska Vattentornssällskapet firar 20-årsjubileum i år.
    Skånska Vattentornssällskapet.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv