Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Spelberoende vanligt hos våldsbrottsdömda

Det finns ett samband mellan spelberoende och andra former av beroenden.

En stor andel, 16 procent, av unga män som sitter i fängelse dömda för våldsbrott är eller har varit spelberoende. Det är upp emot 40 gånger vanligare med spelberoende i denna grupp än i befolkningen i stort i Sverige. Det visare en ny studie från Lunds universitet.
    I studien, publicerad i Journal of Gambling Studies, har forskarna tittat närmare på unga män som är dömda för våldsbrott och sitter i fängelse. De har dels undersökt hur många av dem som är spelberoende, dels om denna grupp utmärker sig på något särskilt sätt.
    Lunds universitet: Spelberoende vanligt hos våldsbrottsdömda.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv