Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Årets julklapp 2018 – Det återvunna plagget

Det återvunna plagget är Årets julklapp 2018.

Handelns Utredningsinstitut (HUI) har utsett Årets julklapp för trettioförsta året i rad. Årets julklapp är en analys av rådande samhällstrender och en spegling av svenskarnas aktuella och/eller framtida konsumentbeteenden.

Motivering till Årets julklapp 2018
Årets julklapp 2018 – det återvunna plagget – speglar de svenska konsumenternas intresse för nya hållbara alternativ och ökande oro för klimat och miljö. Med det återvunna plagget fångas en tidsanda där nya affärsmodeller och tekniska innovationer föds och tillsammans skapar en mer hållbar konsumtion.
    Konsumentmakt, råvarubrist och klimatförändringar har fått en hel bransch att börja tänka på hur de ska kunna jobba i ett mer cirkulärt system, där materialen i våra kläder ska gå att använda gång på gång. Konsumenternas efterfrågan och tekniska innovationer har gjort etik och miljö till ett konkurrensmedel där den långsiktiga överlenaden i modehandeln kräver en hållbar kollektion.
    HUI Research: Årets julklapp 2018.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv