Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Forskare växlar upp för mission till Europa

En konstnärs skildring av rymdfarkosten Europa Clipper nära Jupiters isiga måne Europa. (Bild: NASA / JPL-Caltech.)

Jupiters isiga måne Europa är en av de mest festande världarna för utforskning – därför är Nasa-forskare i full färd med att utforma Europa Clipper, en rymdfarkost som är avsedd att knäcka Europas hemligheter.
    Europa Clipper kommer att starta så snart som 2023, sedan ta sig ut till Jupiter-systemet för cirka 40 nära passager över den mystiska isiga månen. Rymdfarkosten kommer att samla vital information om månens geologi, sammansättning och försöka avgöra om det finns något liv i dess inre hav. Farkosten kommer att bära nio instrument för att undersöka Europa medan den kommer så nära som 25 kilometer från ytan.
    Space: Scientists Prepare for Mission to Jupiter’s Icy Moon Europa.
    Nasa: Europa Clipper.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv