Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

World Wide Web fyller 30 år i dag

Tim Berners-Lee. (Foto: CERN.)

Idag är det 30 år sedan Tim Berners-Lee presenterade något som han kallade “Mesh” för ledningen på partikelfysik-laboratoriet CERN. Det var ett system som använde sig av en databas och något som Berners-Lee refererade till som “web”.
    Det var startskottet till det som vi idag kallar World Wide Web, WWW eller kort “webben. Det är en av de plattformar som används mest på internet.
    För att fira webbens 30-årsjubileum kommer Tim Berners-Lee idag att ge sig ut på en 30-timmar lång resa som börjar på CERN:s kontor i Genève och som kommer att avslutas i Lagos i Nigeria i morgon.
    World Wide Web Foundation: Save the date: World Wide Web turns 30 on March 12.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv