Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Drakbron till ön för de tre odödliga

Dragon Bridge i Taiwan.

Taiwans östra kust är känd för sin naturliga skönhet. Ofördärvade stränder sträcker sig i miles och vid ett ställe, Sansiantai, finns det en underbar överraskning. En vacker välvd bro, som ska likna en legendarisk kinesisk drake, och som sträcker sig från fastlandet till en grupp små öar.
    Sansiantai är mättad av folklore. De tre enorma stenarna som utgör öns mest framträdande egenskap gav för länge sedan upphov till en inhemsk myt att tre av Kinas åtta odödliga valde ön för ett ställe att vila. Även namnet på ön översätts till de tre odödligas terrass.
    Bågbron som förbinder ön med fastlandet är dock inte så gammal som man kanske tror. Den byggdes 1987.
    Sansiantai: Dragon Bridge to the Island of the Three Immortals.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv