Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Frige Dawit Isaak och hans kollegor

Vid midnatt tänds facklorna för en 24-timmarsvaka på Sergels Torg i Stockholm. Det är Pressfrihetens Dag den 3 maj och manifestationen hålls till försvar för pressfriheten och till stöd för journalisten och svenske medborgaren Dawit Isaak, som sitter fängslad i Eritrea för att ha framfört krav på pressfrihet och demokrati i landet.
    Dawit Isaak har suttit fängslad sedan september 2001, tillsammans med ett antal kollegor. Den 3 maj har det gått 1319 dagar — utan rättegång!
    Manifestationen vid Sergels Torg arrangeras av Journalistförbundet tillsammans med Reportrar utan gränser, Publicistklubben, Sveriges Tidskrifter, Tidningsutgivarna och Stödföreningen Free Dawit Isaak.
    Skriv på protestlistan! (Finns en protestlista även under stödföreningen ovan.)
Länkar:
Frige Dawit och hans kollegor!
Nyheter om Dawit och hans kollegor!
International Federation of Journalists (på engelska).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv