Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Volvo förbjuds marknadsföra säkerhet

Det går utför för Ford liksom för övriga biltillverkare i USA. Det verkar vara “supertufft” just nu. Produktionen för Ford faller för elfte kvartalet i följd. Man har tvingats stoppa tillverkningen i 81 dagar under årets första kvartal.
    Nu har Ford också stoppat Volvo Personvagnar från att marknadsföra sina förstärkta biltak för Volvo XC90. För Volvo är det ett viktigt säkerhets- och försäljningsargument. Fords argument är att det får Fords andra bilar att framstå som farliga.
    Allt enligt “The New York Times on the Web1). Tala om säkerhetstänkande inom Fordkoncernen! Det har inte högsta prioritet. Gäller förbudet globalt är det hemskt, gäller det bara USA är det illa nog. Varför inför inte Ford samma förstärkta biltak på sina bilar, Volvo tillhör ju Fordkoncernen så det kan väl inte vara några större problem. Det är väl bara att det tar lite tid …

1) Hela artikeln kan läsas här: Not the Top of the Safety Priorities. Dock måste man vara registrerad, det kostar inget.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv