Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

En alldeles vanlig måndag

Annandag Pingsts vara eller inte vara kan väl diskuteras. För mig som redan har ledigt alla årets dagar kan det kvitta, jag har redan gjort mitt på arbetssidan så att säga. Men för alla som fortfarande jobbar i detta land kan det väl vara fint med en extra ledig dag så här på våren. Det finns väl båtar och trädgårdar att ta hand om. Sjätte juni har jag aldrig firat speciellt och det lär väl bli som vanligt fast det är helgdag.
    Denna vanliga måndag besökte jag mor och åt lunch tillsammans med henne och min syster på servicehuset där mor bor. Som alla måndagar och fredagar vare sig det är helgdag eller söckendag.
    Det är alltid lika roligt, det finns så många fina “gamla” damer och herrar som man pratar och har trevligt med. De flesta har en eller annan krämpa, Alzheimers är inte ovanligt, men de är så glada när man pratar och visar dem lite empati. Många har anhöriga men de kommer inte så ofta.
    Mamma har bott på servicehuset i ett och ett halvt år så vi har lärt oss känna en hel av de andra boende. Ibland när vi går ut med mor, vilket inte händer alltför ofta tyvärr, så kan det hända att vi tar med någon annan som vill ut och få lite luft. Det kan bli ganska deprimerande att bara sitta inne och inte själv kunna ta sig ut. Det är allt för många gamla som är i den situationen i dagens Sverige.
    Efter besöket på servicehuset har jag varit ut till ett “Trädgårdscenter” utanför staden och köpt petunior och lobelia. Så nu ska jag göra fint på min balkong.
    Så var snart denna alldeles vanliga måndag lagd till handlingarna … Tyvärr har dagarna en förmåga att rusa iväg alldeles för snabbt för mig, det verkar som det går fortare än i ungdomen. De senaste två, tre åren har gått i expressfart tycks det.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv