Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Mercadoktorn

Merca, eller Mercedes-Benz som det rätteligen ska heta, förknippar åtminstone jag med kvalitet och klass. Har gjort ska jag kanske säga. Hur det är med “bilens” kvalitet nu för tiden låter jag vara osagt. Men när jag såg den här annonsen, VLT idag lördag, började det “krypa” i mig — det var min så kallade “käpphäst“, eller “fixa idé” om ni så vill, som gav sig till känna.
    Snyggt? Att använda grav accent istället för apostrof. När det inte ens behövs en apostrof. Mercadoktorn går väl lika bra — ja, egentligen är det ännu bättre! Och varför versal bokstav (B) i byter?
Jag är verkligen hemsk. Förr i tiden, när jag ännu jobbade, så påstod en del att jag satt med rödpennan i handen när jag läste tidningen …

VLT står för Vestmanlands Läns Tidning. Jodå, det är rätt stavat; Vestmanland stavas med e i tidningens namn.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv