Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Posten nedmonteras bit för bit

PTS, Post- och telestyrelsen, föreslår att alla flerfamiljshus ska ha postboxar i entrén. Före 1 januari 2010. Bättre arbetsmiljö för brevbärarna anges som en av fördelarna. Va fasiken, deras arbetsmiljö är väl redan bra — frisk luft och motion på betald arbetstid. Så särskilt tungt är det väl inte heller. De flesta behöver inte ens trampa cykel längre — de har moped eller bil. Visserligen börjar de tidigt på morgonen, men i gengäld slutar de tidigt. Morgonstund har ju “guld i mund“.
    Säkerhetsaspekten är bra. Vi vet att brevlådorna används vid inbrott, säger man. Den som vill ta sig in gör det nog ändå, även om det inte finns brevinkast i dörren.
    PTS beräknar att postboxarna ska kosta 700 kr per hushåll. Som vi som hyresgäster i förlängningen får betala. Hyressänkning för olägenheten att behöva gå ner i entrén för att hämta posten — GLÖM DET. Fick vi någon hyressänkning när man tog bort sopnedkasten? Nejdå, allt kommer på hyran, var så säker.
    Det är inte nog med postboxarna, Posten aviserar också att man kanske inte vill dela ut post varje vardag. Och brev ska inte kunna delas ut dagen efter att de postats. Det blir som med paket, de ska “mogna” hos posten först. Till råga på det så vill man höja portot fritt. Är det inte lika bra att alla får hämta sin post på postkontoren. Ja visst, de finns ju inte längre. I affären då, där har dom iallafall längre öppethållande.
    Med postbox måste jag väl ner i entrén och hämta mina morgontidningar också. Men det vill jag inte! Posten spelar mindre roll, de flesta brev får jag ändå med e-post. Men morgontidningarna där går gränsen … Men enl. PTS så delas tidningen oftast ut vid dörren även om det finns postbox. Men hur länge? Och om det inte finns brevinkast?
    Men det är väl ingen som bryr sig vad jag tycker … Suck, suck! Men PTS-förslaget innebär att de som på grund av ålder eller funktionshinder inte kan hämta sin post i entréplanet även i fortsättningen ska få sin post i den egna dörren. Med en åldrande och sjuk befolkning så lär väl brevbärarna få springa i trapporna ändå … Eller?

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv