Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

På forskarens blogg vidgas världen

Sydsvenskan har i dag en artikel om en lundaforskare som bloggar. Det är trebarnspappan Gustav Holmberg som är vetenskapshistoriker. Han forskar och undervisar vid Forskningspolitiska institutet och Avdelningen för idé- och lärdomshistoria vid Lunds universitet.
    Han började blogga i mars 2002. Hans blogg : Det perfekta tomrummet.

— Jag drällde runt på nätet och plötsligt var jag bara inne i det, berättar han.
— Eftersom jag själv är så ointressant, en gift trebarnsfar som lever ett vanligt liv så har jag ingen anledning att skriva dagbok på nätet, som en stor kategori bloggare gör. Däremot som akademiker så får jag plötsligt chansen att göra min röst hörd, säger han.

Många är nog redan bekanta med Det perfekta tomrummet, men det kan kanske vara intressant att se vad som skrivs om bloggare i pressen. Kanske finns det också någon som ännu inte hittat dit. I Sydsvenskans artikel finns också länkar till en del andra Lunda-bloggare.
    Se även hakank.blog.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv