Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Bokmeme

Från Patrick på Suburbia kom litet överraskande en bokmeme. Kul idé!

ANTAL BÖCKER JAG ÄGER
Har ingen aning. Har dock tänkt att jag skulle räkna och göra en ordentlig förteckning över mina böcker. Men jag hinner ju aldrig.
    Fyra bokhyllor på vardera en meters bredd, två av dem är över två meter höga. Plus lite travar här och där … En del böcker är tjocka och en del tunna. Ska jag säga så där omkring ettusen. I källaren finns några kartonger med främst deckare, som var en passion i min ungdom.

SENASTE BOKEN (BÖCKERNA) JAG KÖPTE
De fyra senaste (redan lästa) är:
Det är fortfarande ingen ordning på mina papper av Bodil Malmsten (pocket).
Den vidunderliga kärlekens historia av Carl-Johan Vallgren. (Bra!)
Änglar och demoner av Dan Brown.
Drottning Loanas mystiska eld av Umberto Eco.

SENASTE BOKEN (BÖCKERNA) JAG LÄSTE
De senaste jag läst är lånade på biblioteket, en nyskriven och två har några år på nacken:
Den anatomiska teatern av Linda Örteblad.
Mordet på kören av Anna-Lisa Sahlström (ej deckare, den handlar om Lapporörelsen i Finland och hur en del blev tvungna att fly till Stalintidens terror. Ur askan i elden så att säga. Sahlström är finlandssvenska och skriver på en, som jag tycker, härlig finlandssvenska).
Syndaflodens år av Eduardo Mendoza.
Just nu läser jag (mellan bloggningarna):
Fylgja, Resor och essäer av Lars Andersson.
Nästa bok, lånad, som ligger på lut är:
Suckarnas bro av Olen Steinhauer.

FEM BÖCKER SOM BETYDER MYCKET FÖR MIG
En av mina favoritförfattare, som hängt med sedan ungdomen, är Alexander Dumas. Jag har nog läst hans böcker De tre musketörerna, Greven av Monte Christo, Vicomte de Bragelonne och Myladys son fler gånger under årens lopp. Finns fler, men kommer inte på någon nu …

BE FEM PERSONER SJÄLVA SKRIVA OM SINA BÖCKER
Det var inte lätt. Hur många är redan inblandade i denna “kull”? Har ingen som helst koll just nu. Men jag försöker med en bekant (och tidigare arbetskamrat) som jag vet läser mycket: Siv A.
    Vad läser akademikern Gustav Holmberg förutom forskarlitteratur?
    Vad läser en IT-konsult? Jag brukar studera din xhtml-sida Åke. Men vad läser du annat än databöcker?
    Vad läser Mattias på Moderskeppet. Vad läser en svensk som Peter i Norge?
Ska bli kul att se hur många av de fem som svarar.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv