Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Vattengurkan, kastrullen och snurrgungan

VLT (Vestmanlands Läns Tidning) har tillsammans med fyra andra tidningar genomfört en enkät bland skolungdom, årskurs nio, om attityder, vanor och åsikter.
    Stress, huvudvärk och magont är svar som oroar. Men hur ser det ut i en grundskola i Sverige idag. I dagens VLT följer man upp Ungdomsenkäten genom att be tre niondeklassare, två flickor och en pojke, att blogga varje morgon i ett par veckor, med början den här veckan. Intressant!
    Bloggarna, som man valt att låta vara anonyma är Vattengurkans skoldagbok, Kastrullens skoldagbok och Snurrgungans skoldagbok. Vilka av de tre kommer att fortsätta blogga efter den här tvåveckors-perioden?
     Jag har inte sett att de andra tidningarna som deltagit i Ungdomsenkäten, Göteborgs-Posten, Östgöta-Correspondenten, Nerikes Allehanda och Hallandsposten, har tagit ett liknande initiativ. Tilläggas skall också att undersökningen är framtagen i samarbete med forskare vid Göteborgs universitet.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv