Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

WikipediA

Wikipedia, Den Fria Encyklopedin, innehåller just nu (26 maj 2005 kl. 16.15) 77575 artiklar att läsa, rätta och förbättra. Ja, just det, det är vi användare som kan bidra med våra kunskaper inom de områden vi behärskar. Målet är att skapa en encyklopedi med öppet innehåll på alla språk. För närvarande rör det sig om över 50-talet språk.
    Jag drar mitt strå till stacken när det gäller bl.a. litteratur. Har varit registrerad Wikipedian sedan ungefär ett år. Upptäckte i går att en sådan betydande svensk författare som Lars Andersson (håller just nu på att läsa hans Fylgja) inte fanns med. Det måste jag ju råda bot på, och det har jag nu gjort!
    Bland oss bloggare finns det mycken kunskap som vi kan bidra med, var och en inom sitt gebit. Det finns nästan 400 registrerade svenska Wikipedianer, varav 25 var aktiva (5 var mycket aktiva). Borde vara många fler. Var med du också, kolla upp Deltagarportalen. Studera också Projekt 200 000, där får du reda på vad 200 000 står för. Wikipedia är redan nu bra att länka till i olika sammmanhang, men det saknas fortfarande en hel del. Så kom med du också …

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv