Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Semantisk webb

Tim Berners-Lee, Webbens fader, arbetar på nästa uppdatering av Internet — den semantiska webben. Den semantiska webben bygger på att olika standarder ska säkerställa att innehållet på all världens webbplatser blir maskinläsbart. Då blir det möjligt att kombinera informationen på nätet på ett hittills oprövat sätt. Forskningen pågår för fullt, dock har det inte gått så snabbt som man trott, men ett snart genombrott är nära, säger Tim Berners-Lee. Det finns redan ett antal prototyper på verktyg som använder den semantiska webben, ett av dem är Biodash.
    Gissa vad Tim Berners-Lee använder för dator och webbläsare. Jo, en Mac och gratisläsaren FIREFOX. Han är inte bara webbens fader utan också ordförande i W3C-konsortiet, professor i datalogi på universitetet i Southampton, adlad av brittiska drottningen 2004, och verksam som seniorforskare vid MIT (Massachusetts Institute of Technology) där han är Senior Research Scientist vid Computer Science & Artificial Intelligence Lab.

LÄNKAR
» Tim Berners-Lee “WWW2005’s keynote slides” från årets www-konferens.
»Semantic Web Life Sciences” — en demonstration af BioDash och den semantiska webben inom medicinsk forskning.
» BioDASH Demonstration.
» Her kommer den næste www-revolution (på danska).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv