Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Intel-processor i Mac

Det har en tid ryktats om att Apple ska byta till Intel-processorer i sina Macar. Nu är det bekräftat att det blir så. Redan nästa år kommer de första Intel-Macarna och 2007 ska alla modeller ha Intel-processor. Därmed överger man IBM:s Power-PC.

— Det har gått tio år sedan bytet till PowerPC, sade Jobs, och vi tror att Intels processorer kommer att ge oss möjligheten att göra världens bästa datorer de kommande tio åren också.

Apple har under de senaste fem åren i “hemlighet” utvecklat OS X för Intel och därmed är det nya operativsystemet redan klart. Dessvärre måste Macprogramvaror skrivas om för att fungera, men med en ny version av utvecklingsmiljön Xcode ska det bli ganska enkelt.

Apples pressmeddelande

Intels pressmeddelande

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv