Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Sockerkaksbak

Jag har precis bakat min favorit-sockerkaka. Receptet fick jag av en arbetskamrat för så där en 20 år sedan. Kakan är mycket enkel att göra, och mycket god. Helt utan fett, bara det som behövs för att få ströbrödet att fasta i formen. Prova, här är receptet:

Sockerkaka
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
7 msk kokhett vatten

  1. Vispa ägg och socker tills det är vitt och pösigt.
  2. Tillsätt mjölet, bakpulvret och vattnet. Vispa samman allt ordentligt.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175° ugnsvärme i cirka 60 minuter.
  4. Låt kakan vila någon minut i formen innan den stjälps upp.

Trevlig midsommar!

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv