Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Automatisk bedömning i tennis

Automatisk bedömning, s.k. hawkeye (hököga), i stället för linjedomare används redan i Wimbledon. Ända sedan 2003, men bara i BBC:s tv-bevakning. Tennisorganisationerna skriver i en gemensam rapport att automatisk linjeövervakning har potential att vara mer korrekt och jämnare i sin bedömning än vad en människa kan vara, men att fortsatta tester måste göras.
    I Wimbledon följer man noggrant de tester som det amerikanska tennisförbundet ska göra i USA i sommar. Om det går bra talar mycket för att vi redan i årets US Open, som inleds i augusti, kan få se Hawkeye i skarpt läge. Sedan kommer Australian Open och Wimbledon att följa efter.
    Men tack och lov får man säga så finns ännu inga konkreta planer på att avskaffa linjedomarna. Rättvisare kanske det blir, men visst vill vi ha kvar den spänning och dramatik, och kontroverser, som blir mellan domare och spelare. Det är ju det som gör tennisen sevärd.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv