Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ingen svensk OS-ansökan

Statrådsberedningen skriver i ett pressmeddelande:

Det finns i nuläget inte förutsättningar för Sverige att gå vidare med att söka vinter-OS och Paralympics 2014. Det är den gemensamma slutsatsen efter samtal mellan Regeringen, Riksidrottsförbundet (RF) och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) efter kontakter med Östersund och Åre kommuner.
    Att stå som värd för ett olympiskt spel skulle ha stor betydelse för hela Sverige, inte minst för Jämtlandsregionen och för hela idrottsrörelsen. Men de samhällsekonomiska förutsättningarna för att genomföra vinter-OS 2014 är alltför osäkra.
    — Östersund och Åre kommuner är lämpade som värdar för olympiska vinterspel, säger idrottsminister Bosse Ringholm. Regeringen ser positivt på att verka för att internationella idrottsevenemang förläggs till Sverige och då gärna till dessa båda kommuner.

Åre kommer att stå som värd för VM i Alpin skidåkning 2007 och Östersund för VM i Skidskytte 2008.
    Regeringen är också beredda att stärka insatserna i förberedelserna inför ett olympiskt deltagande, säger idrottsminister Bosse Ringholm.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv