Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ambassadörsmiss?

Det är jämställdheten som driver svenska män att misshandla kvinnor. Det säger Sveriges ambassadör i Brasilien Margareta Winberg — tidigare jämställdhetsminister — i en intervju i den brasilianska veckotidningen Vejo. Där hävdar hon att våldet mot kvinnor ökar stadigt i Sverige — i dag misshandlas 40 procent av kvinnorna. Sifran 40 procent lär vara tagen från Eva Lundgrens avhandling “Slagen Dam“. Enligt officiella siffror drabbas varje år drygt 3 procent av de svenska kvinnorna av våld. Det är illa nog!
    Margareta Winberg är ambassadör och företrädare för Sverige och hon ska ge en positiv bild av vårt land. Att extremfeministerna i Roks inte bryr sig om vad som är sant är en sak men att vårt sändebud i Brasilien också struntar i sanningen är inte bra. Hon fick sparken från regeringen och förpassades till andra sidan jorden, kanske dags att sparka henne från ambassadörsposten också!

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv