Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Hemsida för drygt 60 miljoner kronor

Storsatsning kan man kalla det, drygt 60 miljoner för en hemsida. Men vilken hemsida! Det är det franska nationalmuseet Louvren som nyligen släppt sin nya hemsida. Men med 6 miljoner besökare per år och med franska staten i ryggen så har man nog råd.
    Louvren tillhör världens främsta konstmuseer både vad gäller storlek och samling — 34000 konstverk på 60000 kvadratmeter. Nu har dom fått en rejält modern hemsida, den kommer att ha detaljerad information om 1500 konstverk och en tredimensionell karta över museet. Och naturligtvis museets historia.
    Redan 1190 började Louvren byggas och var från början en medeltidsborg. Sedan 1500-talet har Louvren förstorats och förbättrats och användas som kungaborg. Förmodligen var det renässanskungen Frans I, som var konstsamlare, som fick dit Mona-Lisa. Sedan 1793 är Louvren nationalmuseum.
    En av de mest kända verken i museet är Leonardo da Vincis “Mona-Lisa” (La Gioconda) från 1503 och den grekiska skulpturen “Venus de Milo” från 150—100 f.Kr.
    Vid den här tiden har, eller ska, en filminspelning påbörjas i Louvren. Dan Browns bok “Da Vinci-koden” ska bli film med Tom Hanks som symbologiprofessorn Robert Langdon. Premiär lär det bli i USA under 2006.

Titta gärna in på den nya Louvren-sajten, den är fantastisk. Det finns hur mycket som helst att studera — om man nu är intresserad av konst, men även av webbteknik.
På engelska
På franska

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv