Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Det tog hus i helvetet

Efter lördagens sommarprogram tog det hus i helvetet, Sveriges Radios Programupplysning blev nerringd och fick motta hundratals ilskna mail. Projektledaren Bibi Rödöö satt i sex timmar och besvarade mail. Programmet är också anmält till Granskningsnämnden.
    Det var författaren Lena Andersson som sommarpratade och gjorde en metodisk genomgång av Jesu budskap kopplat till senare tiders diktatorer. Programmet, som samtidigt var en kärleksförklaring till hennes troende farmor, är en hård bredsida mot den bokstavstroende kristendomen.

— Det märks att det delvis är en organiserad lyssnarstorm, eftersom så mångas ordalydelser är exakt likadana. De flesta anklagar oss för förtal av Jesus, men han är en offentlig person som man får kritisera precis som man får kritisera Moder Teresa eller George W Bush, observera utan några övriga jämförelser.
    Folk invänder mot SR:s beslut att sända programmet och säger att motsvarande program om profeten Muhammad inte skulle sändas.
    — Då säger jag att det skulle vi visst, för det skulle vi. Det är otroligt hur starkt folk reagerar och jag beklagar att många känner sig ledsna. Det visar att religion oväntat nog kanske är det sista ämnet som är tabubelagt för en dialog, men en sådan ser jag gärna, säger Bibi Rödöö.

Sommar — Lena Andersson
Sommarpratare — ladda ner — MP3-arkiv (utan musiken)

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv