Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Äventyrssimmare

Man blir fascinerad av dessa killar och tjejer, som i stället för att sitta framför datorn, ger sig i kast med lite “udda” grejer som att, bara för att ta ett exempel, cykla till Himalaya — och sedan bestiga berget också. Det är imponerande — som nu också Tobias Eldh som slagit rekord i långsimning enligt GP.
    Han har simmat 38,7 mil på 12 dagar — Söderköping till Göteborg. En sträcka lika lång som 1935 simborgarmärken. Dryga 3 mil per dag, det blir till att simma runt 10 timmar per dygn. Var han simmat? Jo, Göta kanal, över Vänern, Vättern och ner för Göta Älv. Undrar hur han bar sig åt i slussarna?
    Varför utsätter man sig för sådana påfrestningar?

— För att det är en upplevelse, ett äventyr. Jag ville göra något som ingen annan gjort, säger han.
— Man ska inte bara drömma utan våga genomföra sina drömmar tycker jag. Så fort jag orkar tänka på nästa äventyr ska jag börja planera det. Kanske blir det Ålands hav, Gibraltarsundet eller Amazonfloden, säger han.

Amazonfloden? Har han inte hört talas om pirayor?
    Jag är glad för att kunna ta mig fram i motionsspåret en halv mil om dagen. Ibland blir det något längre. För att ta sig fram på Göta Kanal finns det ju båtar!     ( DN, SvD )

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv