Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

103 miljoner nätsurfare i Kina

Under första halvåret i år har antalet webbsurfare ökat med 9 miljoner i Kina, allt enligt China Dailys nättidning (2005-07-22). En ökning med 18,4 procent. Nio miljoner, det är hela Sveriges befolkning det!
    Men med tanke på att Kinas befolkning uppgår till en bra bit över miljarden — enligt Utrikespolitiska institutets fakta så var antalet kineser 1 285 miljoner (2001) — så är ändå expansionskapaciteten mycket stor. Enligt China Internet Network Information Center (CNNIC) är det bara 7,9 procent kineser (ca 135 miljoner) som har tillgång till internet, mot 67 procent för amerikanarna. (Om jag räknar rätt, så blir det 1,7 miljarder kineser 2005. En ökning med 415 miljoner sedan 2001?)
    Näthandeln är stor i Mittens rike, 20 procent av surfarna handlade första halvåret i år för 20 miljarder yuan — 9,5 miljarder kronor. Särskilt lukrativ tycks spelmarknaden vara …
    Ja, Mittens rike är verkligen stort — tänk när bloggningen sätter fart där!

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv