Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Torraste platsen på jorden

Varför kan det inte regna på natten och vara sol och varmt på dagarna när det är sommar? Då får ju både bönderna och jag vad vi vill. Det senaste dygnet har det regnat och regnat både natt och dag, nästan.
    Men det kanske vore värre om det var åt andra hållet. En regnskur, eller två, per sekel kanske är att ta till, men det är vad som förekommer på en av de torraste platserna på jorden.Med en genomsnittlig nederbörd av 0,008 millimeter per år är Atacamaöknen i norra Chile en av jordens torraste platser. Det enda positiva man kan säga om det området, som jag ser det, är att där finns stora tillgångar på salpeter, koppar, silver, järn och guld — och det kan man ju bli rik på!
    Nej, även om vi gnäller när det regnar på sommaren så är nog vårt nordiska klimat bäst. Vi har ju haft några soliga veckor och fler kommer säkert. Senaste veckan har det varit “läsväder” för hela slanten och det har jag egentligen inget emot, “läsare” som jag är. Men läsa kan man ju göra även om det inte regnar — och då kan man ju dessutom göra det ute!

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv