Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Shop Express och Låna&Läs

NU HAR COOP Forum Shop Express kommit också till Västerås. Enklare, smidigare, bekvämare — ett helt nytt sätt att handla — säger reklambroschyren. Start för det nya sättet att handla var det i förra veckan.
    I dag har jag för första gången provat på att själv skanna mina varor. För de som är rädda för att prova (har hört en del äldre) kan jag säga att det inte är några problem — helt odramatiskt. Handskannern är hur enkel som helst att hantera och du ser hela tiden hur mycket du handlar för. Ångrar du dig så kan du radera. Vid frukten där man själv väger och får en etikett med streckkod fungerade det utmärkt.
    Vid Shop Express-kassan gick det snabbt, ingen kö alls vilket det var i de vanliga kassorna. Så visst gick det snabbt, men det var måndag. Det kan nog tänkas att det kan bli kö även i de här “snabbkassorna” i slutet av veckorna när det storhandlas.

SÅ HAR BOKIAS Låna&Läs startat för hösten. I år var jag först i bokhandeln när de öppnade klockan tio. Boktok är man. Sextioen titlar (med årets nobelpristagare inräknad) att läsa under hösten, borde vara avklarade i början av nästa år.
    Nu drar jag mig tillbaka för kvällen och tar tag i den första boken. Tänker tillbringa några sköna timmar i Götet tillsammans med kriminalkommissarie Erik Winter och hans kollegor. Det handlar naturligtvis om Åke Edwardsons nya deckare Rum nummer 10.

ÄR DET NÅGON som märkt att det är många stavfel i böcker nuförtiden — tidningar ska vi ju inte tala om. Förlitar man sig helt på de moderna rättstavningsprogrammen? Ingen mänsklig koll alls … Blir väl för dyrt med korrekturläsning kan man tänka.
    Redan på andra raden i Rum nummer 10 så ser jag första stavfelet, det står “Kriminalkommissare” (alltså utan i i kommissarie).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv