Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Hur man fångar en orm

DET FINNS ETT turkiskt ordspråk som säger att “det är lätt att fånga en orm med en annans hand”. Men den som vill fånga en orm med egna händer kan kanske dra lärdom av den här lektionen. Åtminstone som en liten början …
    Själv håller jag mig till det turkiska ordspråket och låter andra ta hand om ormarna. Jag är inte rädd, men jag har stor respekt, för dessa krälande “urtidsdjur” — även om 90 procent av de omkring 3000 arterna ormar som finns är ofarliga för människan. Av de giftiga lär endast 50—60 vara potentiellt farliga för människan.
    Min systerson däremot gillar ormar. Han har tillsammans med ett par andra byggt ett kombinerat terrarium—akvarium med ett antal olika ormarter, bl.a. ett par pytonormar.

För den som är nyfiken och vill veta mer om ormar kan besöka Länk-Terrrariet, där finns massor av länkar till “ormsidor”.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv