Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Världens största skateboardanläggning

Världens största skateboardanläggning i New JiangWan Town i Kina. (Foto: Mark Losey.)

BIGGEST IN THE WORLD är ett uttryck man oftast förknippar med USA. Enligt gamla Nordisk familjebok (Uggeupplagan, 1922) så är det “ett af nordamerikaner älskadt uttryck, typiskt för uppskattningen af det materiella”.
    Lite konkurrens om att vara störst kommer från Kina, om så bara när det gäller en skatebordanläggning. Världens största anläggning för rullbrädor finns i New JiangWan Town, som ligger strax utanför Shanghai.
    Anläggningen som är drygt 12 000 kvadratmeter (mer än tre fotbollsplaner) stor har designats av det australiska företaget Convic.
    Se också RollerNews
concretedisciples.com finns länkar till skateboardanläggningar i USA och Europa: UK, Nederländerna, Frankrike, Italien, Tyskland, Spanien, Schweiz och Sverige, med Göteborg, Hultsfred, Malmö (2), Robertsfors, Stockholm (2) och Umeå. På de flesta länksidorna finns bilder på anläggningarna.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv