Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Stonhengeklocka

EN KLASSISK TIDMÄTARE kan väl detta Stonhengeur kallas. Att mäta tiden som på bronsåldern (2500—2000 f.Kr.) känns kanske inte så rätt i dataåldern, även om kompass ingår. I synnerhet inte som jordaxeln har vridit sig och stenarna visar fel även vid midsommartiden. Men oavsett det så räcker det för att samla mycket folk till Stonhenge, som i forna tider, för firande av soluppgången vid sommarsolståndet — en av våra “mystiska” högtider.
    Stonhengeklockan, som finns i silver- och guldton, har även en analog del. Och det är väl den som nutida Stonhenge-besökare använder sig av … Men en snygg Stonhenge-souvenir är det.
    Se även Stonehenge Watch.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv