Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Gamla japanska foton

Bro bygd över Nishiki River i Iwakuni, sydöstra delen av Yamaguchi Prefecture. (Foto: Kazumasa Ogawa [1860—1929].)

GAMLA FOTOGRAFIER ÄR alltid intressant att studera. Nagasaki University Library Collection är en samling av japanska gamla fotografier från Bakumatsu-1 och Meijiperioderna2. Det här är nog en av de större samlingarna av gamla fotografier som kan ses på nätet. Den innehåller omkring 6000 foton från tiden 1860 till 1920.
1 Bakumatsu-perioden: 1853—1867.
2 Meiji-perioden är tiden under kejsar Meiji, som betyder Upplyst styrande kejsare. Han föddes 1852 och dog 1912. När han föddes var japan ett isolerat förindustriellt feodalsamhälle. Vid hans död hade Japan genomgått såväl en politisk, som social och industriell revolution. Japan var en av världens stormakter.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv