Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Cykla för bättre hälsa

BILEN FÖRORENAR MILJÖN i proportion mera på korta sträckor än på längre — många bilresor är kortare än fem kilometer.
    Att cykla däremot är miljövänligt, billigt och ger mångsidig och effektiv motion. Cykeln är ett av de energieffektivaste fortskaffningsmedlen som finns. Cykling är också bra för hälsan — risken för hjärt- och kärlsjukdomar minskar.
    Västerås är känd som en cykelvänlig stad — det finns drygt 30 mil bilfria cykelvägar. Det finns också ett flertal märkta cykelleder för längre turer. Tyvärr har de senaste årens besparingar inom kommunen gjort att underhållet av cykelvägarna blivit eftersatt.
    Det som saknas är möjligheter att pumpa cykeldäcken. Det finns några ställen med tryckluft från kompressorer, men jag skulle gärna se fler cykelpumpar. Kanske vore den här nederländska innovationen — Bikestand and Air Pump Combo — något att införa även i Sverige. Vad jag kan förstå så är den handdriven vilket är bra för cyklistens hälsa och för kommunens ekonomi …

Själv cyklar jag varje dag — har ingen bil längre. Cykling passar för de flesta. Och som sagt, cykling är bra för miljön, hälsan och ekonomin.
Cykelfrämjandet — Sveriges största cykelorganisation.
Vägverket &#151 Tjäna på att cykla.
Svenska Naturskyddsföreningen — Locka fler att cykla.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv