Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

604 meter över fjorden

ESKIL RØNNINGSBAKKEN ÄR en oförvägen 27-årig norrmann från Vallset i Hedmark. Han lever på att balansera på de vildaste ställen — och på de mest spektakulära sätt — förtäljer norska Aftenposten.

På en fyrstegs metallstege, som hålls på plats av en liggande medhjälpare, står 27-åringen på händerna — som “vanligt” utan säkringar av något slag. Under honom är det svindlande 604 meter rätt ned i Lysefjorden. Med vid “balansakten var,´ för första gängen, hans fru och son.

Tidigare har Eskil Rønningsbakken bl.a. stått på händerna på fyra staplade stolar på toppen av Svinesundbron, cyklat på lina mellan två fjälltoppar med en fallhöjd på 1000 meter. Andra platser han utfört våghalsiga uppträdanden i är Stockholm, Paris (Eiffeltornet), New York (Empire State Building) och Taiwan (världens högsta byggnad, 509 meter höga Taipei 101 — snygg hemsida, fakta om Taippei 101).
    Han har ett nytt “stunt” på gång, nämligen balansering mellan två varnluftsballonger.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv