Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Nominerade till Augustpriset 2006

I ÅR DELAS det prestigefyllda Augustpriset ut för artonde gången. Priset delas ut i kategorierna “Årets svenska skönlitterära bok“, “Årets svenska fackbok” och “Årets svenska barn- och ungdomsbok”. Den 4 december sker prisutdelningen vid Augustgalan i Berwaldhallen.Nominerade till årets skönlitterära bok är:

Svinalängorna
av Susanna Alakoski.
Montecore. En unik tiger
av Jonas Hassen Khemiri.
Göteborgshändelserna
av Jörgen Gassilewski.
Oceanen
av Göran Sonnevi.
Den amerikanska flickans söndagar
av Lars Gustafsson.
Drömfakulteten
av Sara Stridsberg.
DET ÄR FRÄMST skönlitteraturen som intresserar mig, men bland “Årets svenska fackbok” kan nämnas Meteorologernas väderbok av Claes Bernes och Pär Holmgren.
    Övriga fackböcker som nominerats är: Livsklättraren. En bok om Knut Hamsun av Sigrid Combüchen; Stenarna i själen av Sven-Eric Liedman; Qin av Cecilia Lindqvist; I döda språks sällskap av Ola Wikander samt Pingvinliv av Brutus Östling och Susanne Åkesson.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv