Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Blekare talgoxar i stan

Caroline Isaksson har studerat talgoxar som lever i stan och jämfört dem med fåglar som lever på landet, fem mil söder om Göteborg.

Talgoxar i Göteborgs stadsparker har blekare gult bröst och löper större risk att utveckla sjukdomar som är relaterade till oxidativ stress än fåglar som lever på landsbygden. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet.
/…/
Hon visar i sin avhandling att stadsfåglarna inte bara har ett blekare bröst, utan även är mer oxidativt stressade än sina lantliga gelikar. Något som kan bero på inandning av luftföroreningar, på samma sätt som tidigare visats hos människor i Göteborg.

Caroline disputerade den 30 mars vid Göteborgs universitet. Läs mer.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv