Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Universalgeniet Leonardo

Han uppfattades redan under sin livstid som ett universalgeni. Konstnären, vetenskapsmannen och uppfinnaren Leonardo da Vinci (15 april 1452 — 2 maj 1519) beskrevs som urbilden för vishet och värdighet av en dåtida konstteoretiker.
    Nu har denne man förärats en mycket fin webbsajt, Universal Leonardo. Här finns mycket för oss Leonardo-fans: teckningar, uppfinningar, manuskript och målningar. Det finns också en del “spel”, t.ex. kan du få Mona Lisa att le …
    Bakom webbsajten står Central Saint Martins College Of Art and Design. Sidorna har utformats av Londonföretagen Keepthinking och Us Two.

Leonardo occupies a unique place in human endeavour. Universal Leonardo is a highly innovative project that aims to radically extend public understanding and appreciation of the deep unity and extraordinary diversity of Leonardo da Vinci’s work in all his fields of endeavour.

Universal Leonardo presents a series of linked European exhibitions, some of which are informed by scientific investigations, that reveal new dimensions in the legacy of the greatest visual thinker of all time.
It is our ambitions for a new Leonardo to emerge, no less astonishing, but more real than the Leonardo of legend.
Slutligen ett litet citat ur en av Leonardos anteckningsböcker:
“Den människan som fullbordar ett samlag återhållssamt och med förakt gör irritabla och ovärdiga barn; utförs samlaget däremot med kärlek och åtrå från båda parter blir barnet mycket intelligent, spirituellt, livligt och behagfullt.”

Dagens generation borde ta efter Leonardos råd, i högre grad än vad som är fallet, inte sant …

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv