Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Upptäck Eroica

The San Francisco Symphony och Michael Tilson Thomas har satt ihop en HELT FANTASTISK webbsajt tillägnad Beethovens 3:e symfoni, Eroica (symfoni 3 opus 55 i Ess-dur). I den sektion som heter “Explore the Score” kan du följa bl.a.musikens teman och tonart. Använd “knapparna”. Ger en utmärkt insikt i kompositionens detaljer.
    Testa också avsnittet “Distance Creates Tension”. Sajten innehåller även Igor Stravinskys Våroffer och Aaron Copland and the American Sound.

Som svensk kan man väl få vara lite ‘chauvinistisk’. Beethoven lär ha fått inspirationen till Eroica från den franska ambassadören i Wien, greven Jean-Baptiste Bernadotte, som sedermera blev kung Karl XIV Johan av Sverige.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv