Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Himeji Castle i miniatyr

Hans dröm sedan barndomen har varit att bygga en trogen kopia av Himeji Castle, som ligger i prefekturen Hyogo i Japan. På sin 47-årsdag fick Hiroyasu Imura av sin fru, Ikuko, en bok med fotografier av det japanska slottet. Och det blev så att säga startskottet till att förverkliga sin barndomsdröm.
    Imura, som i dag är 69 år, har ägnat de senaste 19 åren åt att bygga en modell i skala 1:23 i sin trädgård i Ise, prefekturen Mie. Det är en verkligt snygg kopia han har byggt. Nästan så man tycker att UNESCO borde ta upp också hans modell på sin världsarvslista eftersom originalet redan finns där …
    Se och läs mer:
Japan Probe.
Tokai Subculture Site – fler foton av Imuras modellslott.
Himeji Castle – virtuell i “originalslottet”.
Engelska Wikipedia om Himeji Castle.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv