Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Lascaux-grottan

Nästan 20 000 år gammal konst kan se om man reser till Lascaux-grottan i Frankrike. Nåja, originalen får man inte se, utan endast en replik, som finns på en plats 200 meter från originalen.
    De förhistoriska målningarna i grottan, som varit stängd i nästan 20 millennier, upptäcktes 1940. När grottan öppnades och frisk luft vällde in, och dessutom ett stort antal besökares utandningsluft spreds, började mögel uppträda på målningarna. Grottan stängdes 1963 och en replik byggdes för turisterna.
    Vi som inte reser till Lascaux kan avnjuta den fantastiska konsten från förhistorisk tid på The Caves of Lascaux.

3 kommentarer to “Lascaux-grottan”

 1. Bengt säger:

  Grattis till nya bloggen Börje. Snyggt. Jo en sak. Antingen att du testar Ultimate tag warrior och taggar Fyra fotografer eller gör en kategori för de inläggen. Nu går ju alla länkarna till blogspot.

 2. Börje säger:

  Tack Bengt!

  Håller på att “finjustera” …

 3. Jerker Andersson säger:

  Hej Börje,

  Har suttit och läst en del på din sida om diverse intressant. Skyfallen verkar öka här i Sverige och klimatet blir mer fuktigt, med mer mögel och svartmögel på kuppen, både i hus och på grödor. Lascaux är inget undantag. Där har man problem med mögel. Vet dock inte om de kunnat lösa detta mikrobiella angrepp som faktiskt hotar de fina målningarna som finns där. Har sammanfattat lite om det här:
  http://www.lfs-web.se/mogel-potatis-grottor.htm

  Mvh
  Jerker

 • Senaste poster

 • Kategorier

 • Arkiv